Voor al uw ski/snowboard onderhoud!

Service

Welk onderhoud kunnen wij voor u uitvoeren?

 

Inspectie:

We beginnen eerst met het schoonmaken van de ski’s of het board en de controle op beschadigingen. Eventuele bramen in de staalkanten worden in deze fase van het onderhoud verwijderd, net zoals roest op de staalkanten.

 

slijpen 0 algemeenKantenslijpen:

Hierna volgt het echte slijpen: met vijlen slijpen we de kanten zodat ze weer vlijmscherp worden. Nadat het slijpen polijsten we de kanten met een diamandvijl zodat er geen bramen meer aanwezig zijn.

 

 

reparatie 0 algemeenBelagreparatie:

Hierna volgt de reparatie van de belag (indien nodig en afgesproken).  In deze fase verhitten we een plastic staaf, waardoor deze smelt. Hiermee vullen we de beschadigingen. Wanneer deze vloeistof is uitgehard trekken we met een schraper de belagzijde weer glad.

 

 

wax 0 algemeenWaxen:

Dan volgt de laatste stap in het onderhoudsproces. Eerst brengen we met een strijkijzer een wax aan die geschikt is voor een temperatuur van +10 t/m -10 graden. Na ongeveer een uur afkoelen waxen we nog een keer. Als de wax goed ingetrokken is, verwijderen we de ovetollige wax met een schraper. Tot slot ga ik met een borstel langs de belagkant en poets de wax helemaal uit.
Wanneer u uw ski’s met een specifieke wax wilt laten waxen moet u dat van te voren aangeven, dan kunnen we daar rekening mee houden.

 

Afstellen:

Het afstellen van de ski’s wordt gedaan door middel van DIN-settings ( lengte, gewicht, leeftijd en ervaring). Deze instellingen zijn zeer belangrijk omdat wanneer uw ski’s niet goed afgesteld zijn, de kans groter wordt dat u wat breekt of bezeerd. Voor het afstellen van de bindingen dient u ook een skischoen mee te brengen.

 

Voor het maken van een afspraak of voor meer informatie kunt u ons mailen: info@ski-waxen.nl

  • Een huis in Oostenrijk, interview Hans en Odette ter Braak
    Een huis in Oostenrijk, het is een droom voor veel wintersporters. Vorig jaar gingen we op bezoek bij Hans ter Braak (66) en zijn vrouw Odette (62) in het Kleinwalsertal die een nieuw leven opbouwden in de Alpen. Deze week maakte het stel bekend dat ze hun Haus Walser Berge hebben verkocht. Een mooi moment […]
  • Live: een schitterende dag in Schlick 2000
    Om maar meteen met de deur in huis te vallen: het was een topdag gisteren! Ik was enkele uren op pad in het skigebied Schlick 2000 bij Fulpmes in het Stubaital, een van mijn favoriete gebiedjes rondom Innsbruck. Warm was het nog niet en de drukte van het hoogseizoen is inmiddels voorbij. Daarbij scheen de […]
  • Eerste keer op skivakantie in Ischgl
    Met een vriendengroep van wintersportfanaten ben ik begin maart naar Ischgl geweest. Gezien de status en uitstraling van dit dorp én de lovende reviews van het Silvretta Arena Ischgl - Samnaun-skigebied waren de verwachtingen hoog gespannen. Maakte Ischgl de droomcombinatie van pittige pistes en een après-ski zonder limieten waar? bron: wintersport.nl

Copyright ski-waxen.nl ©2023. All Rights Reserved.