Voor al uw ski/snowboard onderhoud!

Service

Welk onderhoud kunnen wij voor u uitvoeren?

 

Inspectie:

We beginnen eerst met het schoonmaken van de ski’s of het board en de controle op beschadigingen. Eventuele bramen in de staalkanten worden in deze fase van het onderhoud verwijderd, net zoals roest op de staalkanten.

 

slijpen 0 algemeenKantenslijpen:

Hierna volgt het echte slijpen: met vijlen slijpen we de kanten zodat ze weer vlijmscherp worden. Nadat het slijpen polijsten we de kanten met een diamandvijl zodat er geen bramen meer aanwezig zijn.

 

 

reparatie 0 algemeenBelagreparatie:

Hierna volgt de reparatie van de belag (indien nodig en afgesproken).  In deze fase verhitten we een plastic staaf, waardoor deze smelt. Hiermee vullen we de beschadigingen. Wanneer deze vloeistof is uitgehard trekken we met een schraper de belagzijde weer glad.

 

 

wax 0 algemeenWaxen:

Dan volgt de laatste stap in het onderhoudsproces. Eerst brengen we met een strijkijzer een wax aan die geschikt is voor een temperatuur van +10 t/m -10 graden. Na ongeveer een uur afkoelen waxen we nog een keer. Als de wax goed ingetrokken is, verwijderen we de ovetollige wax met een schraper. Tot slot ga ik met een borstel langs de belagkant en poets de wax helemaal uit.
Wanneer u uw ski’s met een specifieke wax wilt laten waxen moet u dat van te voren aangeven, dan kunnen we daar rekening mee houden.

 

Afstellen:

Het afstellen van de ski’s wordt gedaan door middel van DIN-settings ( lengte, gewicht, leeftijd en ervaring). Deze instellingen zijn zeer belangrijk omdat wanneer uw ski’s niet goed afgesteld zijn, de kans groter wordt dat u wat breekt of bezeerd. Voor het afstellen van de bindingen dient u ook een skischoen mee te brengen.

 

Voor het maken van een afspraak of voor meer informatie kunt u ons mailen: info@ski-waxen.nl

  • Help ons: vul de wintersport-enquête in!
    Hoewel de hoeveelheid sneeuw nu in de Alpen anders doet vermoeden, ligt het skiseizoen alweer een tijdje achter ons. Wij zijn al weer volop bezig met de voorbereiding van (en het wegdromen over) het aanstaande skiseizoen. Ook dit jaar hebben we weer een wintersport-enquête opgesteld. Hebben de sneeuwcondities invloed op jouw komende wintersportplannen? bron: wintersport.nl
  • Seizoenseinde op de Stubaier Gletscher
    Verleidt door Henri’s overzicht van geopende lenteskigebieden én de Instagramposts van de Stubaier Gletscher in Oostenrijk kon ik de drang voor een laatste skitrip dit seizoen niet weerstaan. Het werd een weekend met een glimlach en overdosis voldoening vanaf begin tot einde. Tweede keer, goede keer De afgelopen jaren sloot ik het skiseizoen telkens af […]
  • Vroegboeken: wanneer ga je naar welk skigebied?
    De winter 2024/2025 biedt wintersporters nieuwe kansen. Qua weer en sneeuw maar ook op het gebied van bestemmingen. Wordt het het vertrouwde skigebied of ga je op zoek naar nieuwe oorden? Hier volgen een aantal vuistregels en tips voor het boeken van je komende wintersportvakantie. December: waar valt de eerste sneeuw In december gaan de […]

Copyright ski-waxen.nl ©2024. All Rights Reserved.