Voor al uw ski/snowboard onderhoud!

Service

Welk onderhoud kunnen wij voor u uitvoeren?

 

Inspectie:

We beginnen eerst met het schoonmaken van de ski’s of het board en de controle op beschadigingen. Eventuele bramen in de staalkanten worden in deze fase van het onderhoud verwijderd, net zoals roest op de staalkanten.

 

slijpen 0 algemeenKantenslijpen:

Hierna volgt het echte slijpen: met vijlen slijpen we de kanten zodat ze weer vlijmscherp worden. Nadat het slijpen polijsten we de kanten met een diamandvijl zodat er geen bramen meer aanwezig zijn.

 

 

reparatie 0 algemeenBelagreparatie:

Hierna volgt de reparatie van de belag (indien nodig en afgesproken).  In deze fase verhitten we een plastic staaf, waardoor deze smelt. Hiermee vullen we de beschadigingen. Wanneer deze vloeistof is uitgehard trekken we met een schraper de belagzijde weer glad.

 

 

wax 0 algemeenWaxen:

Dan volgt de laatste stap in het onderhoudsproces. Eerst brengen we met een strijkijzer een wax aan die geschikt is voor een temperatuur van +10 t/m -10 graden. Na ongeveer een uur afkoelen waxen we nog een keer. Als de wax goed ingetrokken is, verwijderen we de ovetollige wax met een schraper. Tot slot ga ik met een borstel langs de belagkant en poets de wax helemaal uit.
Wanneer u uw ski’s met een specifieke wax wilt laten waxen moet u dat van te voren aangeven, dan kunnen we daar rekening mee houden.

 

Afstellen:

Het afstellen van de ski’s wordt gedaan door middel van DIN-settings ( lengte, gewicht, leeftijd en ervaring). Deze instellingen zijn zeer belangrijk omdat wanneer uw ski’s niet goed afgesteld zijn, de kans groter wordt dat u wat breekt of bezeerd. Voor het afstellen van de bindingen dient u ook een skischoen mee te brengen.

 

Voor het maken van een afspraak of voor meer informatie kunt u ons mailen: info@ski-waxen.nl

  • Enquête: zorgen om inflatie maar wintersport niet wegbezuinigd
    Ruim 2000 wintersporters, waarvan 61 % de wintersport al geboekt heeft, hebben onze vragenlijst over inflatie, corona en klimaat ingevuld. Dit geeft een goed beeld hoe de Nederlandse en Belgische wintersporters naar komend seizoen kijken. Dit zijn de resultaten: Ga jij op wintersport? Afgelopen seizoen terughoudend, dit seizoen vol vertrouwen Van de ondervraagden geeft 97% […]
  • Skigebiedsreview: Vals 3000
    Het Zwitserse Vals 3000 is relatief onbekend maar sinds mijn bezoek beschouw ik het als een klein pareltje. Vals is de bron van het Valser water en een verrassend mondain toeristenoord. De weg erheen is relatief smal en voor Zwitserse begrippen in matige conditie, dus om vervolgens dure hotels, hippe skikleding en dikke wagens tegen […]
  • Geen sneeuw? Geen zorgen met de Skigarantie!
    Skiën en snowboarden gaat lastig zonder sneeuw. Bij Sunweb begrijpen ze dat als geen ander. Daarom krijg je bij Sunweb gratis Skigarantie als je voor 18 oktober jouw vakantie boekt. Ligt er 4 dagen voor vertrek niet genoeg sneeuw in je skigebied dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Want dan boek je […]

Copyright ski-waxen.nl ©2022. All Rights Reserved.