Voor al uw ski/snowboard onderhoud!

Service

Welk onderhoud kunnen wij voor u uitvoeren?

 

Inspectie:

We beginnen eerst met het schoonmaken van de ski’s of het board en de controle op beschadigingen. Eventuele bramen in de staalkanten worden in deze fase van het onderhoud verwijderd, net zoals roest op de staalkanten.

 

slijpen 0 algemeenKantenslijpen:

Hierna volgt het echte slijpen: met vijlen slijpen we de kanten zodat ze weer vlijmscherp worden. Nadat het slijpen polijsten we de kanten met een diamandvijl zodat er geen bramen meer aanwezig zijn.

 

 

reparatie 0 algemeenBelagreparatie:

Hierna volgt de reparatie van de belag (indien nodig en afgesproken).  In deze fase verhitten we een plastic staaf, waardoor deze smelt. Hiermee vullen we de beschadigingen. Wanneer deze vloeistof is uitgehard trekken we met een schraper de belagzijde weer glad.

 

 

wax 0 algemeenWaxen:

Dan volgt de laatste stap in het onderhoudsproces. Eerst brengen we met een strijkijzer een wax aan die geschikt is voor een temperatuur van +10 t/m -10 graden. Na ongeveer een uur afkoelen waxen we nog een keer. Als de wax goed ingetrokken is, verwijderen we de ovetollige wax met een schraper. Tot slot ga ik met een borstel langs de belagkant en poets de wax helemaal uit.
Wanneer u uw ski’s met een specifieke wax wilt laten waxen moet u dat van te voren aangeven, dan kunnen we daar rekening mee houden.

 

Afstellen:

Het afstellen van de ski’s wordt gedaan door middel van DIN-settings ( lengte, gewicht, leeftijd en ervaring). Deze instellingen zijn zeer belangrijk omdat wanneer uw ski’s niet goed afgesteld zijn, de kans groter wordt dat u wat breekt of bezeerd. Voor het afstellen van de bindingen dient u ook een skischoen mee te brengen.

 

Voor het maken van een afspraak of voor meer informatie kunt u ons mailen: info@ski-waxen.nl

  • Live vanuit Ski Arlberg part II: poeder & zon!
    Na een warme periode en een korte koudere fase met verse sneeuw is de zon weer helemaal terug in Ski Arlberg. Tijdens de sneeuwdag op woensdag was het gebied verlaten en hadden we de poederpistes voor het uitkiezen. Gisteren scheen de zon de hele dag en lag alles er prachtig bij. Het off-piste testteam (want […]
  • Live: van zomer naar winter binnen 24 uur
    De afgelopen 24 uur beleefden de Alpen een bijna Amerikaanse weersomslag. Terwijl het gisteren in veel Oostenrijkse dalen nog 20-25 °C werd, komt de temperatuur vandaag op sommige plaatsen nog nauwelijks boven nul. Bovendien sneeuwt het op veel plaatsen! Voor en na Het is weer even winter en zelfs een aantal dalen zijn wit geworden. […]
  • Live vanuit Ski Arlberg: Het is warm, maar wat ligt er veel sneeuw!
    We zijn deze week op pad in de Ski Arlberg en het is warm. Zomerse temperaturen domineren het weerbeeld en daarmee ook de ervaring op de piste. Het is spring skiën in de puurste vorm. Vanzelfsprekend ontkom je niet aan de slush, maar Ski Arlberg heeft zo’n grote hoeveelheid sneeuw opgebouwd dit seizoen dat het […]

Copyright ski-waxen.nl ©2024. All Rights Reserved.