Voor al uw ski/snowboard onderhoud!

Service

Welk onderhoud kunnen wij voor u uitvoeren?

 

Inspectie:

We beginnen eerst met het schoonmaken van de ski’s of het board en de controle op beschadigingen. Eventuele bramen in de staalkanten worden in deze fase van het onderhoud verwijderd, net zoals roest op de staalkanten.

 

slijpen 0 algemeenKantenslijpen:

Hierna volgt het echte slijpen: met vijlen slijpen we de kanten zodat ze weer vlijmscherp worden. Nadat het slijpen polijsten we de kanten met een diamandvijl zodat er geen bramen meer aanwezig zijn.

 

 

reparatie 0 algemeenBelagreparatie:

Hierna volgt de reparatie van de belag (indien nodig en afgesproken).  In deze fase verhitten we een plastic staaf, waardoor deze smelt. Hiermee vullen we de beschadigingen. Wanneer deze vloeistof is uitgehard trekken we met een schraper de belagzijde weer glad.

 

 

wax 0 algemeenWaxen:

Dan volgt de laatste stap in het onderhoudsproces. Eerst brengen we met een strijkijzer een wax aan die geschikt is voor een temperatuur van +10 t/m -10 graden. Na ongeveer een uur afkoelen waxen we nog een keer. Als de wax goed ingetrokken is, verwijderen we de ovetollige wax met een schraper. Tot slot ga ik met een borstel langs de belagkant en poets de wax helemaal uit.
Wanneer u uw ski’s met een specifieke wax wilt laten waxen moet u dat van te voren aangeven, dan kunnen we daar rekening mee houden.

 

Afstellen:

Het afstellen van de ski’s wordt gedaan door middel van DIN-settings ( lengte, gewicht, leeftijd en ervaring). Deze instellingen zijn zeer belangrijk omdat wanneer uw ski’s niet goed afgesteld zijn, de kans groter wordt dat u wat breekt of bezeerd. Voor het afstellen van de bindingen dient u ook een skischoen mee te brengen.

 

Voor het maken van een afspraak of voor meer informatie kunt u ons mailen: info@ski-waxen.nl

  • Op het dak van de gondel naar de top
    Bovenop een gondel naar de top van La Grande Motte op een hoogte van bijna 3500 meter. In het Franse skioord Tignes kan het, nadat de grote gondel tussen het bergstation en de top de afgelopen jaren is vernieuwd. Voorlopig is de attractie alleen in het zomerseizoen geopend. Plaats voor 20 personen Tignes heeft er […]
  • Vijf sneeuwzekere skigebieden in Italië
    Italië staat zomer én winter bekend als het zonnige zuiden, maar dat wil niet zeggen dat er geen sneeuwzekere skigebieden in Italië liggen. Sterker nog, bij een dump aan de zuidkant van de Alpen zitten Italiaanse skigebieden op de voorste rij. Hier volgen vijf Italiaanse skigebieden die sneeuwzeker zijn. bron: wintersport.nl
  • Vijf sneeuwzekere skigebieden in Oostenrijk
    De skigebieden in Oostenrijk liggen gemiddeld iets lager dan in Frankrijk, maar dat wil niet zeggen dat Oostenrijk geen sneeuwzekere skigebieden heeft. Ook dit Alpenland heeft genoeg bestemmingen waar je de hele winter (bijna) verzekerd bent van genoeg sneeuw. Hier volgt een lijst van 5 sneeuwzekere Oostenrijkse skigebieden. bron: wintersport.nl

Copyright ski-waxen.nl ©2023. All Rights Reserved.