Voor al uw ski/snowboard onderhoud!

Service

Welk onderhoud kunnen wij voor u uitvoeren?

 

Inspectie:

We beginnen eerst met het schoonmaken van de ski’s of het board en de controle op beschadigingen. Eventuele bramen in de staalkanten worden in deze fase van het onderhoud verwijderd, net zoals roest op de staalkanten.

 

slijpen 0 algemeenKantenslijpen:

Hierna volgt het echte slijpen: met vijlen slijpen we de kanten zodat ze weer vlijmscherp worden. Nadat het slijpen polijsten we de kanten met een diamandvijl zodat er geen bramen meer aanwezig zijn.

 

 

reparatie 0 algemeenBelagreparatie:

Hierna volgt de reparatie van de belag (indien nodig en afgesproken).  In deze fase verhitten we een plastic staaf, waardoor deze smelt. Hiermee vullen we de beschadigingen. Wanneer deze vloeistof is uitgehard trekken we met een schraper de belagzijde weer glad.

 

 

wax 0 algemeenWaxen:

Dan volgt de laatste stap in het onderhoudsproces. Eerst brengen we met een strijkijzer een wax aan die geschikt is voor een temperatuur van +10 t/m -10 graden. Na ongeveer een uur afkoelen waxen we nog een keer. Als de wax goed ingetrokken is, verwijderen we de ovetollige wax met een schraper. Tot slot ga ik met een borstel langs de belagkant en poets de wax helemaal uit.
Wanneer u uw ski’s met een specifieke wax wilt laten waxen moet u dat van te voren aangeven, dan kunnen we daar rekening mee houden.

 

Afstellen:

Het afstellen van de ski’s wordt gedaan door middel van DIN-settings ( lengte, gewicht, leeftijd en ervaring). Deze instellingen zijn zeer belangrijk omdat wanneer uw ski’s niet goed afgesteld zijn, de kans groter wordt dat u wat breekt of bezeerd. Voor het afstellen van de bindingen dient u ook een skischoen mee te brengen.

 

Voor het maken van een afspraak of voor meer informatie kunt u ons mailen: info@ski-waxen.nl

  • Wintersport.nl Techniektrip verplaatst naar Livigno
    Zoals aangekondigd organiseert Wintersport.nl in samenwerking met Epique van 8-12 december een Techniektrip naar de Alpen. Deze zou in Hintertux plaatsvinden, maar vanwege de lockdown in Oostenrijk is de reis verplaatst naar Livigno. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Livigno De Wintersport.nl Techniektrip is voor iedereen die zijn ski- of snowboardtechniek wil verbeteren, en waar […]
  • Zwitserland stelt reisbeperkingen in voor Belgen
    De vierde golf slaat om zich heen in België en ook de nieuwe variant ‘Omicron’ werd vandaag bij ons voor het eerst in Europa gedetecteerd. Frankrijk en Zwitserland reageren meteen, met in Zwitserland zelfs reisbeperkingen voor Belgen. Zwitserland: 10 dagen quarantaine Op de website van de Zwitserse overheid staat te lezen dat de nieuwe virusvariant […]
  • Een avond ski's testen in SnowWorld Zoetermeer
    Nadat ons eigen team een week lang alle nieuwe ski’s heeft kunnen testen en de resultaten online plaatste, was het nu tijd aan de bezoekers en leden van onze site! Vier uur lang meer dan 100 ski’s tot de beschikking hebben om deze te testen in SnowWorld Zoetermeer. Dat is wat leden van Club Wintersporters […]

Copyright ski-waxen.nl ©2021. All Rights Reserved.